Ránctalanító krémek, eljárások és tanácsok.

ránctalanitó
Amikor a pakolás már nem segít

Az öregedés ugyan természetes folyamat, megis sokaknak okoznak gondot a ráncok. Amikor a különféle kozmetikumok már nem segítenek, viszont elégedetlenek vagyunk a külsőnkkel, érdemes felkeresni egy szépségklinikát, illetve a radikálisabb megoldásokat kedvelőknek, egy plasztikai sebészt. Rendelkezésre állnak ugyanis olyan ránctalanítási technikák és eljárások, amiket ugyan nem végezhetünk el otthon, de nagyon hatékonyak és általuk jelentős javulást erhetünk el. Ilyenek a kollagénfeltöltés, a botox kezelés, a lézeres kezelés, a mezoterápia, a ráncfelvarrás, az ösztrogénkezelés illetve az A-vitamin savas kezelés. Nézzünk ezek közül néhányat közelebbről!

A kollagénről és a kollagénfeltöltésről

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. A szervezetünkben található egyik legfontosabb fehérje, amely építőeleme nem csak a bőrnek, de az izmoknak, inaknak, ízületeknek, csontoknak is, de megtalálható a tüdőben, szívben és egyéb létfontosságú szervekben is. A kollagén a szervezetünk feherjetartalmának nagyjábók 25%-át teszi ki. Feladata a sejtek összekapcsolása, .összeragasztása., a szövetek keletkezésének és megújúlásának elősegítése. Mivel a kollagén vizet köt, így hozzájárul a bőr feszességéhez.

Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén termelésére képes, majd végül egyáltalán nem termel kollagént. A folyamat már a 25. életév tájékán elkezdődik.

A ránctalanítási technikák egyik formája a kollagénfeltöltés, ami azt jelenti, hogy mesterségesen juttatnak kollagént a bőrbe. Ez történhet befecskendezéssel (amit feltöltésnek hívunk) vagy vannak olyan már olyan dermatológiailag tesztelt krém, illetve gél készítmények is, amelyek kívülről kerülnek felvitelre és így fejtik ki hatásukat. Ez utóbbi a halak bőréből kivont kollagént tartalmaz, amely az emberi bőrbe akadálytalanul fel tud szívodni.

Rámcfeltöltés

Ennek során tűvel jutattja a plasztikai sebész az implantátumot a bőrbe. Ezek l ehetnek felszívódó, illetve nem felszívódó implantátumok, amelyeknek különböző hosszúságú a hatóidejük. Mivel a különféle feltöltő anyagok tulajdonságai különböznek, az orvos feladata eldönteni, hogy a Te esetedben melyik a legmegfelelőbb. Végső símításként, a feltöltés után az adott területet masszírozva oszlatja el egyenletesen az orvos az implantátumot.

Kollagén indukciós terápia

Ehhez az eljáráshoz egy ún. dermaroller eszközre van szükség. Ez egy olyan görgős készülék, amelyen több apró tűt találunk. Több fajtája létezik, de ezzel nekünk nem kell bajlódnunk, ugyanis a bőrgyógyász szakorvos feladata kiválasztani a mi bőrünknek megfelelő eszközt. A kezelés lényege, hogy a készülékkel az orvos apró sérüléseket ejt a bőrfelszínen, amire a bőr új kollagén képződésével reagál, ez ugyanis a sérülésre adott természetes válasz. Ezért a kezelés hatását hetek múlva fejti csak ki, hiszen időbe telik mire az apró hegek begyógyulnak. Így a mesterségesen ejtett sérüléseknek köszönhetően a ráncok és a pórusok összehúzódnak. A terápia mellett szól, hogy pl. a lézeres kezelésnél kevésbé fájdalmas, valamint mellékhatása nem ismert, ami érthető is, mivel az egész természetes folyamatokon alapul.

Botox

Ez a ránctalanító eljárás mindenképp azoknak ajánlott, akik nem írtóznak a tűktől, de azt, hogy vajon ez-e a legjobb módszer a Te esetedben, azt szakorvos dönti el. A plasztikai sebész egy vékony tűvel juttatja a botulinium toxin-t/botoxot a bőrbe, ami aztan a ráncokért felelős izmok megfeszülését megakadályozza. A beavatkozás természetesen az érintett terület érzéstelenítése után következik, tehát az eljárás fájdalommentes.

ránc Lézeres ránctalanítás

A plasztikai sebészetben ennek két fajtáját alkalmazzák, a finom és a mély hámlasztást. A finom hámlasztás esetében a kezelést többször is meg kell ismételni, mivel ilyenkor a bőrnek csak a legfelső rétegét távolítják el. A mély hámlasztás során viszont a legfelső réteg mellett, az elöregedett sejteket is eltávolítják. Az eljárás mellett szól, hogy, hogy a kezelésnek nem marad nyoma, illetve, mivel az arcizmok nem érintettek a kezelés során, az arcvonások sem változhatnak meg.


Minden jog fenntartva. 2008-2017 Ranctalanito.hu - Kapcsolat: info@ranctalanito.hu