Ránctalanító krémek, eljárások és tanácsok.

ránctalanitó
Egészséges életmód

Bőrünk szépsépségének, ránctalanságának megőrzése érdekében nem csak a különféle krémek, arcápoló szerek alkalmazásával tehetünk, ugyanis életmódunk, táplálkozási szokásaink is nagymértékben hozzájárulnak bőrünk egészségéhez vagy épp egészségtelenségéhez.
A bőr legnagyobb ellenségei közt tartjuk számon a sokat emlegetett szabad gyököket. Ennek oka, hogy a bőrben lévő kollagént, ami a feszességért felelős, nagymértékben károsítják, így hozzájárulnak a ráncok kialakulásához.

A szabad gyökök elleni harc élén a friss gyümölcsök, zöldségek állnak, valamint a fehér tea! Utóbbinak az antioxidáns-tartalma majd háromszor nagyobb, mint a zöld teának. Mivel szedés után a bimbókat csak szárítják, a vitaminok, flavonoidok és enzimek sértetlenek maradnak és ez jó nekünk!
Így aztán a zöld tea nem csak a veszélyes szabad gyököket semlegesíti, de gyulladáscsökkentő hatása is van!
Emellett természetesen a bőrünket is simán tartja.

növények
Amagill Flickr
Ha túl sok édességet, cukrot fogyasztunk, szintén károsodik a kollagén, ezért a bőrünk elveszti rugalmasságát és idővel pettyhüdtté válik.

Az olívaolaj nem csak elfogyasztva, de a bőrre kenve is rendkívül jótékony hatású, mivel a bőrt rugalmassá teszi, így késlelteti a ráncok kialakulását. Ezért ne csak sütéshez-főzéshez, de arcpakolások készítéséhez is bátran alkalmazzuk!

Minden jog fenntartva. 2008-2012 Ranctalanito.hu - Kapcsolat: info@ranctalanito.hu